HVORFOR

HAR DU ONDT I RYGGEN?

Kig venligst de sygdomme igennem, der er nævnt nedenunder – genkender du din lidelse iblandt dem? Hvad svarer mest til de gener du mærker? (Vær ikke være bange for at sige det, vi er på din side. Vi vil hjælpe dig. Vi kender midlerne, der skal til for at afhjælpe hver af de nedenstående sygdomstilfælde, for at du igen kan genvinde den perfekte tilstand, du har savnet).

RADIKULITIS

 

Hvis du føler smerte i musklerne mellem ribbenene og har opdaget hold i ryggen med en brændende fornemmelse i musklerne; hvis du har ondt i nakken, ryggen og lænden, og du får smerter ved indånding, kan man mistænke, at du lider af radikulitis. På fagsprog hedder det en akut betændelse i nerverødderne, der er årsag til alle de ovenfor nævnte symptomer.

HVORDAN FÅR MAN RADIKULITIS?

Ofte er det ret nemt at få det ved uagtsom og pludselig bøjen fremad eller drejen af kroppen. Kan opstå, hvis du løfter tunge genstande uden rigtig forberedelse, ved andre pludselige bevægelser uvante og usædvanlige for kroppen. Kan også forekomme, hvis du bliver udsat for træk; for eksempel fra aircondition i bilen eller åbne vinduer på kontoret, når det er koldt udenfor. Selvom det lyder simpelt, er det netop sådan, man kommer til skade med ryggen.

MISTANKE OM DISKUSPROLAPS

 

Er du plaget af smerter i benene og lænden - oplever du, at dine ben begynder at sove og får du myrekrybfornemmelser, mærker du nedsat kraft i dine ben eller har du problemer med vandladning og afføring? Kan du beskrive smerten som værende skærende, borende, stikkende og intens? Da kan man få mistanke om diskusprolaps, en tilstand hvorved den bløde gelemasse inde i bruskskiven (diskus) bryder helt igennem en sprække i den omgivende bindevævsring, hvilket resulterer i forsnævring af rodkanalen og tryk på nerveroden.

HVORDAN FÅR MAN DISKUSPROLAPS?

 

Men oftest forbindes den med stor fysisk belastning og en pludselig og forkert bevægelse, typisk ved løftning af tunge genstande (ifm. fabriksarbejde, byggeri, brat drejen ved løft af tunge genstande, osv.) En anden årsag til diskusprolaps kan være en forkert kropsholdning over længere tid, som er forårsaget af udmattede og svækkede muskler.

Skriv til os

Copyright © 2017 RM Massage - http://www.rmmassage.dk

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon