BECHTEREWS SYGDOM

 

Hvis du af og til mærker stivhed i ryggen eller hofterne og denne er særlig markant om morgenen eller efter en længere hvile- og inaktivitetsperiode, og hvis du samtidig har opdaget besvær med at bøje dig eller vende dig til siden, kan man derfor få mistanke om Bechterews sygdom. Det er en kronisk reumatisk gigtsygdom, som skyldes en betændelsestilstand i hvirvelsøjlen og bækkenet, hvilket forårsager indskrænket bevægelighed og stivhed i ryggen.

BECHTEREWS SYGDOM?

Den præcise årsag til sygdommen er stadig ukendt, men man mener, at den er genetisk betinget.

SKOLIOSE

 

Hvis du har opdaget, at dit barns rygsøjle er blevet skæv og holdningen er forkert, at barnet har svært ved at forblive i samme stilling i længere tid og klager over rygsmerter, og du måske ved, at barnets ene ben er kortere end det andet, da kan man få mistanke om skoliose, dvs. en krumning af rygsøjlen til siden set bagfra. Skoliose kan være delvis, når kun en del af rygsøjlen krummer til en side eller helt, når rygsøjlen danner en S-form.

HVORDAN FÅR MAN SKOLIOSE?

 

Skoliose kan være medfødt, men oftest er den forårsaget af uens længde af benene, af brud af ryghvirvlerne, efter ardannelser osv. En del tilfælde af skoliose har ingen indlysende årsag.

Skriv til os

Copyright © 2017 RM Massage - http://www.rmmassage.dk

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon